Et HAV av muligheter

Viking Wheels

Jeg heter Harald Riise, sitter i rullestol og har Cerebral parese. Jeg er også offisiell Guinness verdensrekordholder i Dead hang (armheng).

Når jeg trener et tosifret antall timer i uken, er det ikke primært for å motvirke negative konsekvenser av diagnosen min.

For meg handler fysisk aktivitet først og fremst om selvrealisering.

Lar ikke funksjonsnedsettelsen holde meg nede

Jeg elsker å utfordre meg selv, og når jeg for eksempel tar pullups med rullestolen på slep, gir det meg en fantastisk følelse av frihet og styrke.

I jakten på fart og spenning, vil jeg ikke la funksjonsnedsettelsen min holde meg nede.

Under pseudonymet Viking Wheels søker jeg som regel isteden å klatre høyere, henge lengre eller kjøre fortere enn noensinne.  
Nødvendig med BPA
Det meste lar seg gjøre ved å kombinere innsatsvilje med teknisk tilrettelegging.  Jeg kunne imidlertid ikke ha levd mitt liv uten mine personlige assistenter.
Assistentene bidrar ikke bare med livsnødvendig bistand til blant annet matlaging, påkledning og personlige hygiene, men spiller også en avgjørende rolle i min treningshverdag. Jeg har gjort et bevisst valg og bruker flere BPA-timer på trening enn på sosiale aktiviteter som kino- og konsertbesøk.

Personlig kjemi er etter min mening et viktig grunnlag for et godt samarbeid, og flere av assistentene mine er like opptatt av trening og idrett som meg. I tillegg til å hjelpe meg på plass i pullups-stativet, ved stakemaskinen eller på sykkelsetet, diskuterer vi nye mål samt utveksler impulser om treningsprogram og progresjonsplaner.
Godt samarbeid med assistent

Jeg opplever at assistentene mine spiller meg god, og da jeg satte Guinness verdensrekord i november 2020, var det med assistenter «ringside».  

Å bygge meg et liv rundt noe jeg brenner for, og er flink til, har for meg vært en avgjørende kilde til livsglede og selvtillit.

Hvis dette innlegget kan inspirere deg til å følge drømmene dine og, ved hjelp av assistenter, leve livet du ønsker, blir jeg også veldig glad!

Valget er ditt i et HAV av muligheter! 

Vennlig hilsen Harald «Viking Wheels» Riise     

NB: Profesjonelle fagfolk sørger for trygge rammer under stuntene mine. Sikkerheten har høyeste prioritet og ingen av assistentene mine er involvert i sikringsarbeidet.    

Harald Riise på sykkel med et tungt dekk som henger etter for ekstra vekt
“Valget er ditt i et HAV av muligheter”
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din. Les mer her
OK, forstår